Obuolių trauktinė

(maždaug ¾ l)
Obuolių trauktinė
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Rūgštokų obuolių
70 g specialios švediškos ar įpaprastos degtinės
1 šaukštas nesmulkintų anyžių
2 gabalėliai cukranendrių cukraus

Nuplaukite obuolius ir išpjaustykite kotelius. Supjaustykite juos skiltelėmis ir sudėkite į stiklainius kartu su anyžiais. Ant viršaus užpilkite degtinę, kad visiškai apsemtų obuolius. Palaikykite 4 savaites.

Trauktinę perkoškite ir supilkite į butelį, tada suberkite cukrų. Paplakite, kol ištirps cukrus. Trauktinę galima laikyti keletą mėnesių. Juo ilgiau laikysite, juo geresnis bus skonis.

Receptą sukūrė

Dansukker