Obuolių pyragas

6–8 asmenims
Obuolių pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Formai sutepti

    • sviesto arba margarino
    • 1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 2 valgomasis šaukštas kokosų drožlių

    Tešlai

    • 300 ml bulvių krakmolo
    • 300 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 2 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
    • 1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 200 ml kokosų drožlių
    • 150 g kambario temperatūros sviesto arba margarino
    • 2 kiaušiniai
    • 100 ml vanilės skonio jogurto

    Įdarui

    • 2 obuoliai

    Ištepkite sviestu apskritą apie 23 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais. Pabarstykite ją cukranendrių cukrumi ir kokosų drožlėmis. Visus sausuosius produktus sumaišykite dubenyje. Įdėkite riebalus ir kruopščiai išmaišykite. Sudėkite kiaušinius ir jogurtą bei suminkykite tešlą. Išpilkite tešlą į formą. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir įspauskite į tešlą. Kepkite 175 °C orkaitėje apie 45 minutes. Kelioms minutėms palikite vėsti formoje. Pyragą patiekite dar šiltą su vaniliniu užpilu, ledais ar varške.

    Receptą sukūrė

    Dansukker