Obuolių gėrimas

maždaug 1,5 litro 2 valandos
Obuolių gėrimas
(0)

  • 2 kg obuolių
  • 1000 ml vandens
  • 4 citrinos
  • 600 ml „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus arba „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“/litrui nuvarvėjusių sulčių
  • 3 arbatiniai šaukšteliai citrinos rūgšties

Nuplaukite obuolius. Nenulupę žievelės, supjaustykite skiltelėmis. Suberkite į puodą su vandeniu ir virkite 20 minučių. Palikite tekėti iš koštuvo 30 minučių. Pamatuokite sulčių kiekį ir supylę atgal į puodą suberkite cukrų bei supilkite iš citrinų išspaustas sultis. Virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Ištirpinkite citrinos rūgštį mažame kiekyje sulčių, tada supilkite skystį į puodą ir užvirkite. Sultis supilkite į šiltus, gerai išplautus butelius. Užkimškite. Laikykite šaltai.