Nugos svajonės

išeina 25 vnt.
Nugos svajonės
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 125 g minkšto sviesto arba margarino
  • 100 ml cukraus miltelių „Dansukker“
  • 2 valg. šaukšt. vanilinio cukraus „Dansukker“
  • 1 kiaušinio trynys
  • 300 ml sijotų miltų
  • 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių

Užpildui

  • 50 g lazdynų riešutų pastos (nugos „Odense“)
  • 25 g graikinių riešutų, smulkintų
  • 1 valg. šaukšt. tamsiojo romo

Papuošti

  • 50 g lazdynų riešutų pastos (nugos „Odense“)

Iki purumo išplakite sviestą ar margariną su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi iki šviesios ir purios masės. Įdėkite kiaušinio trynį. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, įmaišykite juos į tešlą. Palikite šaldytuve 1 valandai.

Ištirpinkite nugą dubenyje ant karšto vandens puodo. Pridėkite riešutus ir romą. Palikite šaldytuve, kol sutirštės. Tada suformuokite iš masės 25 kamuoliukus.

Suformuokite iš tešlos dešrą ir supjaustykite į 25 gabaliukus. Ant kiekvieno gabaliuko padėkite nugos kamuoliuką ir aplipdykite jį tešla. Sudėkite pyragaičius ant kepimo popieriumi padengtos skardos ir kepkite vidurinėje orkaitės lentynėlėje 160 °C temperatūroje apie 20 minučių, karšto oro orkaitėje 140 °C temperatūroje. Palikite atvėsti ant grotelių.

Sudėkite nugą į plastikinį konditerinį maišelį ir stipriai užriškite. Padėkite maišelį į karšto vandens dubenį, kol nuga ištirps. Nupjaukite maišelio galiuką ir iššvirkškite nugą ant pyragaičių.

Receptą sukūrė

Dansukker