Nevirintos braškių sultys

maždaug 4 l
Nevirintos braškių sultys
Įvertinimas: (0 ats.)

Sudedamosios dalys

6 litrai braškių
3 litrai šalto virinto vandens
60 g vynuogių rūgšties
800 ml „Dansukker“ smulkiojo cukraus vienam litrui gautų sulčių
1/2 šaukštelio natrio benzoato


Nuvalykite ir nuplaukite uogas. Sutrynę arba supjaustę jas sudėkite į dubenį. Ištirpdykite vyno rūgštį vandenyje ir užpilkite ant uogų. Uždenkite dubenį ir palaikykite šaltai 24 valandas. Supilkite į koštuvą ir palikite varvėti 30 minučių. Pamatuokite sulčių kiekį ir pridėkite cukraus. Maišykite, kol cukrus ištirps. Gerai nugriebkite putas. Atskyrę mažą kiekį sulčių, jame išmaišykite natrio benzoatą. Supilkite tirpalą į sultis. Išpilstykite į švariai išplautus butelius, pripilkite iki viršaus. Uždarykite. Laikykite šaltai. Jei sultys užšaldomos, konservavimo priemonių dėti nereikia.

Receptą sukūrė

Dansukker