Sudedamosios dalys
6 litrai braškių
3 litrai šalto virinto vandens
60 g vynuogių rūgšties
800 ml „Dansukker“ smulkiojo cukraus vienam litrui gautų sulčių
1/2 šaukštelio natrio benzoato
Gaminimo eiga
Nuvalykite ir nuplaukite uogas. Sutrynę arba supjaustę jas sudėkite į dubenį. Ištirpdykite vyno rūgštį vandenyje ir užpilkite ant uogų. Uždenkite dubenį ir palaikykite šaltai 24 valandas. Supilkite į koštuvą ir palikite varvėti 30 minučių. Pamatuokite sulčių kiekį ir pridėkite cukraus. Maišykite, kol cukrus ištirps. Gerai nugriebkite putas. Atskyrę mažą kiekį sulčių, jame išmaišykite natrio benzoatą. Supilkite tirpalą į sultis. Išpilstykite į švariai išplautus butelius, pripilkite iki viršaus. Uždarykite. Laikykite šaltai. Jei sultys užšaldomos, konservavimo priemonių dėti nereikia.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.