Naminio limonado receptas

Naminio limonado receptas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 500 g pasirinktų vaisių arba uogų
  • 250 ml vandens
  • 500 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Siūlome limonadus gaminti įvairių skonių

  • 500 g bruknių
  • 500 g braškių + maždaug pusę puodelio bazilikų
  • 500 g agrastų
  • 500 g aviečių + 10 rozmarino šakelių
  • 500 g raudonųjų arba juodųjų serbentų
  • 250 g vyšnių + 250 g rabarbarų

Uogas su vandeniu pavirkite 10 minučių. Palaukite, kol atvės maždaug iki 45 °C temperatūros.

Suberkite cukrų ir maišykite, kol visiškai ištirps. Uždenkite ir palikite pastovėti kambario temperatūroje bent 6 valandas arba per naktį.

Pakaitinkite iki virimo ir iš karto nukoškite. Limonadą perkoškite per tankų sietelį – jis bus visiškai skaidrus.

Limonadą bus galima ilgai vartoti, jei nukoštą gėrimą pavirsite maždaug 3 minutes.

Supilkite į švarų, šiltą butelį ir sandariai uždarykite. Laikykite šaldytuve.

Limonado koncentratą skieskite gazuotu/mineraliniu vandeniu arba ledukais.

Receptą sukūrė

Dansukker