Morkos imbiero marinate

4 asm.
Morkos imbiero marinate
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

400 g morkų plonais griežinėliais

Marinatui
1 šaukštas šviežio imbiero plonais šiaudeliais
200 ml acto
200 ml vandens
200 g „Dansukker“ cukraus „Demerara“
2 šaukštai jūros druskos
1 šaukštelis nemaltų juodųjų pipirų

Paruošiamos morkos su imbieru. Sumaišykite puode imbierą, actą, vandenį, cukrų, druską ir pipirus. Pavirkite viską maišydami, kol ištirps cukrus su druska. Užpilkite karštą marinatą ant morkų ir palikite mišinį pastovėti bent porą valandų, kuo ilgiau, tuo geriau. Morkos patiekiamos atšaldytos, šaldytuve jos išsilaiko maždaug 2 savaites. Vietoj morkų galima naudoti kitas daržoves, pvz., pievagrybius arba šparagines pupeles.

Receptą sukūrė

Dansukker