Morengiukai

Morengiukai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 4 kiaušinių baltymai
  • 230 g „Dansukker“ cukraus miltelių
  • 2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 1 žiupsnelis druskos

Baltymus su druska išplakite iki standžių putų. Įberkite pusė kiekio cukraus miltelių ir plakite, kol masė taps puri ir blizgi. Suberkite likusius cukraus miltelius ir dar plakite, tik tiek, kol masė taps vientisa, nes svarbu, kad ji liktų kuo puresnė.

Į maišelį su dantytu antgaliu sudėkite masę ir ant kepimo popieriaus skardoje formuokite norimo dydžio ir tūrio širdeles. (Jeigu masė per skysta ir dryželiai su antgaliu nesiformuoja – padėkite ją su maišeliu į šaldiklį 20 minučių). Pašaukite širdeles į 120-140 °C orkaitę. Kepkite truputį pravertoje orkaitėje maždaug 30-35 min.

Širdeles su skarda ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti bei sutvirtėti. Iškeptas širdeles apibarstykite vaniliniu cukrumi.

Jei norite morengams suteikti spalvą, į masę įmaišykite maistinių dažų.

Receptą sukūrė

Dansukker