Moliūgo apkepas

(maždaug 12 porciju)
Moliūgo apkepas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Tešlai
425 ml kvietinių miltų
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelis cukraus
100 g kokosinių makaronų
1 kiaušinis
2 šaukštai sidro acto
3–4 šaukštai šalto vandens
sviesto ar margarino keptuvui ištepti

Įdarui
400 g kubeliais supjaustytų moliūgų
250 ml grietinėlės
175 g cukraus
3 kiaušiniai
1/2 šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio imbiero

1. Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Įdėkite tešlą į polietileninį maišelį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Riebalais ištepkite maždaug 26 cm skersmens kepimo skardą.

2. Sudėkite moliūgo minkštimą į puodą, įpilkite 100 ml vandens ir pavirkite ant lengvos ugnies uždengę dangtį maždaug 15 min. Supilkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.

3. Sumaišykite arba sugrūskite moliūgo minkštimą. Įmaišykite kitus ingredientus.

4. Iškočiokite tešlą. Įdėkite tešlą į keptuvą, gerai apspauskite. Kraštą nupjaukite, kad būtų lygus. Pabadykite tešlą šakute.

5. Sukrėskite įdarą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės nustatę 200° temperatūrą maždaug 1 val.

Receptą sukūrė

Dansukker