Migdolų ir karamelės sausainiai

Apie 30 vnt.
Migdolų ir karamelės sausainiai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

200 g sviesto ar margarino
75 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius"
15 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
275 g sijotų miltų

Migdolų ir karamelės glajus
30 g migdolų ar sezamų sėklų
50 g sviesto ar margarino
50 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius"
15 g sijotų miltų
30 ml plakamosios grietinėlės

Sumaišykite tešlos sudedamąsias dalis. Iš tešlos suformuokite 30 vienodo dydžio rutuliukų ir sudėkite juos į sausainių formeles. Kiekviename rutuliuke įspauskite duobutę iš viršaus. Nulupkite migdolų žieveles ir susmulkinkite juos. Visas glajaus sudedamąsias dalis sumaišykite puode ir užvirinkite. Dėkite glajų šaukštu į sausainių duobutes. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynėlėje 200 °C temperatūroje apie 12 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių.

Receptą sukūrė

Dansukker