Mėlynių pyragas

Apie 35 gabaliukai
Mėlynių pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Tešlai
540 g kvietinių miltų
200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 šaukšteliai kepimo miltelių
300 g kambario temperatūros sviesto arba margarino
3 kiaušiniai
250 g mėlynių

Pabarstyti
150 g tirpdyto sviesto arba margarino
450 ml avižinių dribsnių
300 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“

Papuošti
„Dansukker“ cukraus miltelių

Sumaišykite visas sausas tešlos sudedamąsias dalis. Įmaišykite išplaktus kiaušinius. Įdėkite riebalus ir išminkykite tešlą. Sudėkite tešlą ant išteptos 20x 30 cm skardos. Ant viršaus paskirstykite mėlynes. Sumaišykite ištirpdytus riebalus su avižiniais dribsniais ir cukrumi ir išberkite ant mėlynių. Pyragą kepkite 200 °C orkaitėje apie 30 minučių. Atvėsinkite. Supjaustykite kubeliais, pabarstykite cukraus milteliais.

Mėlynes galite pakeisti kitomis uogomis ar vaisiais, pvz., vyšniomis ar slyvomis.

Receptą sukūrė

Dansukker