Marinuotos cukinijos

Marinuotos cukinijos
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

1 kg cukinijų
75 ml spirito acto (24 proc.)
300 ml vandens
600 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
10 g druskos
1 cinamono lazdelė
4 gvazdikėliai
3 g juodųjų pipirų grūdelių
Susmulkintos pusės citrinos žievelės

Nuplaukite, nulupkite ir padalykite cukinijas pusiau, išpjaukite šerdis. Cukinijas supjaustykite 2–3 cm storio gabaliukais. Užvirkite actą, vandenį, cukrų ir druską. Suberkite cukinijų gabaliukus ir virkite 2 minutes. Išimkite cukinijų gabaliukus skylėtuoju šaukštu ir sudėkite į šiltus, sterilius stiklainius. Į marinavimo skystį suberkite prieskonius ir citrinos žievelę. Virkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Leiskite ataušti. Užpilkite karštą skystį ant cukinijų gabaliukų ir uždarykite stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje. Vietoj cukinijų galite naudoti moliūgus.

Receptą sukūrė

Dansukker