Marijos kepiniai

15 vienetu
Marijos kepiniai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Mažojo pyragaičio tešla
150 ml vandens
50 g sviesto arba margarino
100 ml kvietinių miltų
1 didelis kiaušinis

Trapi tešla
100 ml kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukraus
1/2 arbatinio šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus
40 g sviesto arba margarino

Įdaras
150 ml uogienės
50 ml plaktos grietinėlės

Vanilinis kremas
1 kiaušinio trynys
100 ml grietinėlės
1 valgomasis šaukštas bulvių krakmolo
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ cukraus miltelių
1 arbatinis šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus

Papuošimui
„Dansukker“ cukraus miltelių
Pagal poreikį uogienės arba želės

Pradėkite nuo trapios tešlos. Tešlą įdėkite į plastikinį maišelį ir 1 valandą palaikykite šaldytuve.

Paskui ruoškite vanilinį kremą. Išmaišykite viską, išskyrus vanilinį cukrų, puode ir pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol kremas sutirštės. Prieš dėdami vanilinį cukrų, atvėsinkite.

Užvirinkite puode vandenį ir sviestą arba margariną mažojo pyragaičio tešlai. Suberkite miltus ir virkite stipriai maišydami, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų. Nukelkite puodą nuo ugnies ir, prieš dėdami kiaušinius, tešlą kiek atvėsinkite. Stipriai išmaišykite. Mažais apvaliais tešlos kamuoliukais išdėliokite ant skardos, padengtos kepimo popieriumi.

Iškočiokite trapią tešlą 3 mm storio. Suformuokite mažus apvalius sausainukus formele ar stikline. Ant kiekvieno tešlos kamuoliuko uždėkite sausainuką. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 175° C temperatūroje apie 30 minučių. Atvėsinkite ant grotelių.

Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir supilkite į vanilinį kremą. Prie sausainukų krašto padarykite skylutę ir įspauskite uogienės. Grietinėlės kremą supilkite į konditerinį maišelį ir išspauskite ant sausainukų. Apibarstykite cukraus milteliais, galite patiekti su uogiene arba žele. Patiekite iškart, kad pyragaičiai nesuminkštėtų ir nesudrėktų.

Receptą sukūrė

Dansukker