Makaronai su sūriu

(4 porcijos)
Makaronai su sūriu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

300 g makaronų
2 šaukšteliai druskos
vandens
300 g virto kumpio, supjaustyto stambiomis riekutėmis
1 nedidelis svogūnas
50 g sviesto arba margarino
3 šaukštai miltų
1/2 l pieno
1 šaukštelis cukraus
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
200 g tarkuoto Čederio (arba Rokiškio) sūrio
riebalų keptuvui ištepti
3 šaukštai trupinių

1. Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje, kol beveik suminkštės. Supjaustykite kumpį kubeliais ar šiaudeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Įkaitinkite orkaitę iki 200°, ištepkite keptuvą riebalais.

2. Puode ištirpinkite riebalus, pakepinkite svogūną, kad pasidarytų skaidrus, bet neparuduotų. Pabarstykite miltais. Po truputėlį maišydami supilkite pieną. Sudėkite pipirus ir kumpį. Palikite maždaug 100 g sūrio, o likusią dalį įmaišykite į padažą. Tada įmaišykite nuvarvintus makaronus.

3. Sukrėskite mišinį į išteptą keptuvą. Sumaišykite trupinius ir likusį sūrį ir užbarstykite ant makaronų. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės maždaug 20 min.

Receptą sukūrė

Dansukker