Ledai su citrusiniais vaisiais ir kardamonais

Ledai su citrusiniais vaisiais ir kardamonais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

15 ml kardamonų sėklų
4 apelsinai
4 kiaušinių tryniai
100 g „Dansukker” cukraus „Panevėžio Plius“
500 ml grietinėlės
50 ml „Dansukker” auksaspalvio sirupo

Papuošti
1 apelsino
100 ml „Dansukker” auksaspalvio sirupo
60 g „Dansukker” šokolado skonio cukraus miltelių arba „Dansukker“ cukraus miltelių
10 g „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 ml grietinėlės

Perskelkite kardamonų ankštis ir išimkite sėklas. Išspaudę apelsinų sultis, su pilkite į prikaistuvį. Suberkite kardamono sėklas ir virkite, kol kiekis dvigubai sumažės. Palikite atvėsti. Kiaušinių trynius gerai išplakite su cukrumi, supilkite iki virimo užkaitintą grietinėlę ir masę greitai išsukite. Paskui supilkite atvėsusias sultis ir viską išsukite ledų gaminimo prietaisu (arba masę galima šaldyti formoje bent 5 val., kas 30 min. vis pamaišant). Nulupkite apelsiną ir supjaustykite žievę labai plonomis juostelėmis. Virkite jas auksaspalviame sirupe, kol suminkštės. Prikaistuvyje sumaišykite cukraus miltelius, vanilinį cukrų, grietinėlę ir viską užkaitinkite iki virimo. Šaukštu sudėkite ledus į taures arba ant lėkštės. Puoškite apelsino žievelėmis ir apšlakstykite šokoladiniu padažu.

Receptą sukūrė

Dansukker