Ledai ant pagaliuko: šokoladiniai

6–8 ledų ant pagaliuko porcijos 4 valandos
Ledai ant pagaliuko: šokoladiniai
Įvertinimas: (0 ats.)

Sudedamosios dalys

  • 125 g „Dansukker“ cukraus „Farinas“
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 2 šaukštai kakavos miltelių
  • 75 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 600 ml 3 % riebumo pieno
  • 250 ml plakamosios grietinėlės
  • 100 g juodojo šokolado
  • Tirpinto šokolado, pabarstukų puošti

Išplakite cukrų „Farinas“, kiaušinių trynius, kakavos miltelius ir šviesųjį sirupą iki purios masės.

Užvirinkite pieną ir grietinėlę. Lėtai maišydami, atsargiai supilkite kiaušinių mišinį ir toliau virkite ne aukštesnėje nei 85 °C temperatūroje.

Nukelkite nuo viryklės ir į gautą masę berkite stambiai pjaustytą šokoladą. Viską maišykite, kol šokoladas ištirps. Gautą masę atvėsinkite šalto vandens vonelėje ir bent valandą (geriausia visą naktį) palaikykite šaldytuve. Tada masę supilkite į ledų formeles ir dėkite į šaldiklį. Palaikykite bent 3 val. Jei norite, ledus galite pamirkyti šokolade ir apibarstyti pabarstukais.

Receptą sukūrė

Dansukker