Ledai ant pagaliuko: Braškių ir mėtų skonio

6–8 ledų ant pagaliuko porcijos 3,5 valandos
Ledai ant pagaliuko: Braškių ir mėtų skonio
Įvertinimas: (2 ats.)

Sudedamosios dalys

  • 300 g (apie 600 ml) braškių
  • 200 ml vandens
  • 90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 2 cm dydžio imbiero gabaliukas
  • 1 citrinos sultys ir žievelė
  • Sauja kapotų šviežių mėtų

Nuplaukite ir stambiais gabaliukais supjaustykite braškes. Užvirinkite vandenį su cukrumi. Dėkite imbierą ir citrinos žievelę. Pilkite citrinos sultis. Sudėkite ¾ braškių ir 5 min. pavirkite. Tada braškes supilkite į kiaurasamtį ir atidėkite į šalį. Gautas braškių sultis virkite dar 10 min. Į išvirtas braškes dėkite mėtas ir viską sumaišykite su sultimis bei likusiomis nepanaudotomis braškėmis. Gautą masę supilkite į ledų formeles ir palikite šaldiklyje bent 3 val.

Receptą sukūrė

Dansukker