Lašišos putėsiai

10 porciju
Lašišos putėsiai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

8 ml želatinos
200 ml neriebios grietinės
200 g natūralaus, neriebaus sūrio „Philadelphia“
300 g virtos lašišos
100 g luptų krevečių
100 g raudonojo romo
1 valg. šaukšt. smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
2 valg. šaukšt. smulkiai sukapotų krapų
100 ml smulkiai supjaustytų porų
1 arbat. šaukšt. paprikos miltelių
2 ml baltųjų pipirų

Patiekite su
lašišos juostelėmis
40 krevečių
1 žaliąja citrina
krapais
salotų lapais

Padažui
3 valg. šaukšt. „Dansukker“ cukranendrių cukraus
2–3 arbat. šaukšt. garstyčių miltelių
3 valg. šaukšt. rapsų aliejaus

Į mažą dubenėlį įpilkite 1/5 puoduko vandens. Supilkite želatiną. Kai želatina išbrinks, užpilkite 1/3 puoduko karšto vandens ir išmaišykite. Atvėsinkite ir padėkite į šaldytuvą. Maišykite grietinę su sūriu, kol masė bus vientisa. Įmaišykite kitas sudedamąsias dalis. Gerai išmaišykite. Padalykite putėsius į 10 porcijų formų. Padėkite į šaldytuvą sustingti. Ant kiekvienos lėkštės padėkite keletą salotų lapų ir vieną putėsį. Patiekite su lašišų juostelėmis, krevetėmis, žaliųjų citrinų skiltelėmis ir krapų šakelėmis. Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis, padažo patiekite ant kiekvienos lėkštės.

Receptą sukūrė

Dansukker