Kvietinės bandelės

maždaug 50 vnt.
Kvietinės bandelės
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

150 g margarino
500 ml pieno
50 g mielių
1/2 šaukštelio druskos
150 ml miltinio cukraus
2 šaukšteliai malto kardamono
maždaug 1300 ml kvietinių miltų

Įdarui
100 g margarino
150 ml cukraus miltelių

Aptepimui
Kiaušinis

Glazūra
200 ml šokolado arba braškių skonio cukraus miltelių
1-2 šaukštelio vandens

Papuošimui
Perlinio cukraus

1. Dubenėlyje sutrupinkite mieles. Įpilkite pieno bei pridėkite maistinių riebalų, ir viską maišykite, kol mielės ištirps.

2. Įberkite cukraus, druskos ir kardamono. Maišykite ir po truputį pilkite miltus, kol tešla atkibs nuo dubens kraštų. Uždenkite audiniu ir palikite kilti 30 minučių. Įdarui maistinius riebalus sumaišykite su citrinų arba braškių skonio cukraus milteliais.

3. Padėkite tešlą ant miltais pabarstytos skardos ir iškočiokite, kad taptų elastinga.
Padalinkite tešlą į dvi dalis.

4. Iškočiokite iš tešlos stačiakampius gabalus ir paskirstykite įdarą. Suvyniokite. Supjaustykite vienodo dydžio gabalais, sudėkite į popieriaus formeles. Uždenkite audiniu ir palikite kilti 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 250°.

4b. Iš kiekvieno tešlos gabalo suformuokite ritinį ir supjaustykite jį į 25 gabalus. Surutuliokite iš kiekvieno gabaliuko lygią, apvalią bandelę. Uždenkite ir palikite kilti 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 250°.

5. Ištepkite kiaušinio plakiniu. Galima pabarstyti spalvoto cukraus kruopelėmis. Kepkite orkaitės viduriniame skyriuje 8-10 minučių. Palikite ataušti ant grotelių po kepimo audiniu.

6. Sumaišykite vandenį su pasirinkto skonio cukraus milteliais ir paskleiskite ant nepapuoštų spalvoto cukraus kruopelėmis bandelių.

Receptą sukūrė

Dansukker