Kvietinės bandelės

maždaug 50 vnt.

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

150 g margarino
500 ml pieno
50 g mielių
1/2 šaukštelio druskos
150 ml miltinio cukraus
2 šaukšteliai malto kardamono
maždaug 1300 ml kvietinių miltų

Įdarui
100 g margarino
150 ml cukraus miltelių

Aptepimui
Kiaušinis

Glazūra
200 ml šokolado arba braškių skonio cukraus miltelių
1-2 šaukštelio vandens

Papuošimui
Perlinio cukraus

Gaminimo eiga

1. Dubenėlyje sutrupinkite mieles. Įpilkite pieno bei pridėkite maistinių riebalų, ir viską maišykite, kol mielės ištirps.

2. Įberkite cukraus, druskos ir kardamono. Maišykite ir po truputį pilkite miltus, kol tešla atkibs nuo dubens kraštų. Uždenkite audiniu ir palikite kilti 30 minučių. Įdarui maistinius riebalus sumaišykite su citrinų arba braškių skonio cukraus milteliais.

3. Padėkite tešlą ant miltais pabarstytos skardos ir iškočiokite, kad taptų elastinga.
Padalinkite tešlą į dvi dalis.

4. Iškočiokite iš tešlos stačiakampius gabalus ir paskirstykite įdarą. Suvyniokite. Supjaustykite vienodo dydžio gabalais, sudėkite į popieriaus formeles. Uždenkite audiniu ir palikite kilti 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 250°.

4b. Iš kiekvieno tešlos gabalo suformuokite ritinį ir supjaustykite jį į 25 gabalus. Surutuliokite iš kiekvieno gabaliuko lygią, apvalią bandelę. Uždenkite ir palikite kilti 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 250°.

5. Ištepkite kiaušinio plakiniu. Galima pabarstyti spalvoto cukraus kruopelėmis. Kepkite orkaitės viduriniame skyriuje 8-10 minučių. Palikite ataušti ant grotelių po kepimo audiniu.

6. Sumaišykite vandenį su pasirinkto skonio cukraus milteliais ir paskleiskite ant nepapuoštų spalvoto cukraus kruopelėmis bandelių.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.