Sudedamosios dalys
500 ml pieno
50 g mielių
1/2 šaukštelio druskos
150 ml miltinio cukraus
2 šaukšteliai malto kardamono
maždaug 1300 ml kvietinių miltų
Įdarui
100 g margarino
150 ml cukraus miltelių
Aptepimui
Kiaušinis
Glazūra
200 ml šokolado arba braškių skonio cukraus miltelių
1-2 šaukštelio vandens
Papuošimui
Perlinio cukraus
Gaminimo eiga
1. Dubenėlyje sutrupinkite mieles. Įpilkite pieno bei pridėkite maistinių riebalų, ir viską maišykite, kol mielės ištirps.
2. Įberkite cukraus, druskos ir kardamono. Maišykite ir po truputį pilkite miltus, kol tešla atkibs nuo dubens kraštų. Uždenkite audiniu ir palikite kilti 30 minučių. Įdarui maistinius riebalus sumaišykite su citrinų arba braškių skonio cukraus milteliais.
3. Padėkite tešlą ant miltais pabarstytos skardos ir iškočiokite, kad taptų elastinga.
Padalinkite tešlą į dvi dalis.
4. Iškočiokite iš tešlos stačiakampius gabalus ir paskirstykite įdarą. Suvyniokite. Supjaustykite vienodo dydžio gabalais, sudėkite į popieriaus formeles. Uždenkite audiniu ir palikite kilti 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 250°.
4b. Iš kiekvieno tešlos gabalo suformuokite ritinį ir supjaustykite jį į 25 gabalus. Surutuliokite iš kiekvieno gabaliuko lygią, apvalią bandelę. Uždenkite ir palikite kilti 30 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 250°.
5. Ištepkite kiaušinio plakiniu. Galima pabarstyti spalvoto cukraus kruopelėmis. Kepkite orkaitės viduriniame skyriuje 8-10 minučių. Palikite ataušti ant grotelių po kepimo audiniu.
6. Sumaišykite vandenį su pasirinkto skonio cukraus milteliais ir paskleiskite ant nepapuoštų spalvoto cukraus kruopelėmis bandelių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.