Kuskusas su baklažanais

Garnyras 4 asm.
Kuskusas su baklažanais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

1/2-1 baklažanas, supjaustytas 2x2 cm kubeliais
(galima naudoti ir šparagines pupeles ar pievagrybių griežinėlius)
2 smulkiai pjaustyti askaloniniai česnakai arba 1 smulkiai pjaustytas svogūnas
1-2 pjaustytos skiltelės česnako
1/2 smulkiai pjaustyto raudonojo čili pipiro
3 šaukštai alyvų aliejaus
2 šaukštai cukraus
100 g kuskuso
1 šaukštas smulkiai pjaustytos šviežios mėtos
2 šaukštai smulkiai pjaustytos plačialapės petražolės
Druska, pipirai
1/2 spaustos citrinos
50-100 ml vandens

Aliejus pakaitinamas keptuvėje, daržovės kepamos ant didelės ugnies, vis sukrečiant keptuvę. Sudedami svogūnai, česnakai, čili. Viskas toliau tokiu pačiu būdu kepama ant didelės ugnies maždaug 1 minutę. Pabarstoma cukrumi, gerai išmaišoma. Įmaišomas kuskusas, citrinos sultys, vanduo.
Patiekalas būna baigtas, kai kuskusas sugeria visą skystį – maždaug per porą minučių. Įberiama druskos, pipirų. Prieš valgant įberiama ir išmaišoma mėta su petražole.
Šis patiekalas gali būti valgomas kaip atskiras daržovių patiekalas arba kaip garnyras. Jis ypač gerai tinka, pvz., su žuvimi arba aviena. Vietoj kuskuso galima naudoti apvirtus ilgus plokščiuosius makaronus arba ryžius.

Receptą sukūrė

Dansukker