Kriaušių ir mangų čatnis

Kriaušių ir mangų čatnis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 1 mangas (apie 150 g)
  • Pusė raudonojo svogūno
  • Pusė aitriosios paprikos
  • Aliejaus
  • 4 g šviežių tarkuotų imbierų
  • 50 ml baltojo vyno acto
  • 30 ml citrinų sulčių
  • 100–150 ml vandens
  • 2 kriaušės
  • 75 g „Dansukker“ cukraus marmeladams

Mangą nulupkite, išimkite kauliuką. Mangą ir raudonąjį svogūną supjaustykite gabalėliais. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Kelias minutes viską pakepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Įmaišykite tarkuotą imbierą.

Supilkite baltąjį vyno actą, citrinų sultis ir vandenį. Maišydami virkite 10 minučių.

Kriaušes nulupkite, išimkite šerdis ir supjaustykite gabalėliais. Suberkite į čatnį kartu su cukrumi marmeladams. Maišydami virkite dar 20 minučių.

Nuimkite nuo ugnies. Čatnį supilkite į švarius stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker