Kriaušės su sirupu

4 porcijos
Kriaušės su sirupu
(0)

  • 4 prinokusios kriaušės

Sirupas

  • 200 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 300 ml vandens
  • 1 cinamono lazdelė
  • 1 žvaigždanyžiai

Patiekite su

  • ledais
  • 50-75 g smulkintų riešutų ar migdolų

Nulupkite kriaušes, bet palikite kotelius. Nedideliame puode išvirkite sirupo sudedamąsias dalis. Puodas neturėtų būti daug didesnis už kriaušėmis užpildytą erdvę. Sudėkite kriaušes į šiltą sirupo mišinį ir virkite su uždengtu dangčiu, kol kriaušės visiškai suminkštės.  Išimkite kriaušes ir sudėkite jas ant lėkštučių. Pavirkite sirupo mišinį, kol jo liks apie 200 ml. Kriaušes apipilkite sirupu ir apibarstykite smulkintais riešutais arba migdolais. Įdėkite šaukštą ledų ir patiekite ant stalo.