Kriaušės su šafranu

4 porcijos
Kriaušės su šafranu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

4 kriaušės
0,5 litro baltojo vyno
100 ml „Dansukker“ cukraus
0,5 g šafrano
2 valg. šaukšt. sviesto arba margarino
50 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus
50 g graikinių riešutų

Nulupkite kriaušes, bet palikite kotelius. Puode sumaišykite vyną, cukrų ir šafraną, užvirinkite. Sudėkite kriaušes į šiltą mišinį ir virkite, kol kriaušės pasidarys minkštos. Virimo laikas priklauso nuo to, kiek prinokusios yra kriaušės. Į puodą ar mažą keptuvę sudėkite sviestą ir cukranendrių cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Prieš dėdami graikinius riešutus į karamelizuotą cukrų, juos susmulkinkite. Sumaišykite. Kriaušes padėkite ant lėkštės ir pagardinkite graikiniais riešutais.

Receptą sukūrė

Dansukker