Krevečių pyragas

Krevečių pyragas
Įvertinimas: (3ats.)

Sudedamosios dalys

Tešlai
200 -150 g kvietinių miltų
100 g sviesto arba margarino
1,5 valgomojo šaukšto šalto vandens
1/2 žiupsnio druskos
1/2 arbatinio šaukštelio cukraus

Įdarui
300 g nuvalytų krevečių
4 kietai virti susmulkinti kiaušiniai
100 g juostelėmis supjaustytų porų
200 ml grietinės
200 g varškės
1-2 valgomieji šaukštai tarkuotų krienų
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1/2 arbatinio šaukštelio smulkiojo cukraus
2- 4 arbatiniai šaukšteliai želatinos

Papuošimui
100 g lukštentų krevečių
citrina
krapai

Sudėkite visas minėtas sudedamąsias dalis ir užmaišykite tešlą. Supilkite ją į riebalais išteptą kepimo formą. Palaikykite šaldytuve 30 min. Po to išimkite ir kepkite 200° temperatūroje apie 20 min. Leiskite atvėsti.

Išmirkykite želatiną šaltame vandenyje.

Įdarui gerai išplakite grietinę elektriniu mikseriu. Įmaišykite varškę, krienus, suberkite druską, cukrų.

Į masę įmaišykite krevetes, susmulkintą kiaušinį ir porą. Ištirpintą želatiną sudėkite į įdarą. Supilkite įdarą į formą su pyrago pagrindu. Patiekite su šviežiomis daržovėmis. Papuoškite citrina ir krapais. Puikiai tiktų ir taurė atšaldyto balto vyno.

Receptą sukūrė

Dansukker