Kreminis citrinų pyragas

Kreminis citrinų pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 150 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštas „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 1 šaukštas „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 100 g atvėsinto sviesto
  • 1 kiaušinio trynys

Įdarui

  • 2 kiaušiniai
  • 5 kiaušinių tryniai
  • 225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 75 ml plakamosios grietinėlės
  • 3 citrinų sultys
  • 1 citrinos žievelė
  • „Dansukker“ cukraus miltelių pyragui pabarstyti

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Visus pyrago pagrindui skirtus produktus sumaišykite virtuviniu kombainu ar trintuvu. Tešla turi būti vientisa. Sukrėskite ją į pyrago kepimo formą atskiriamais kraštais (24–27 cm skersmens) ir kiek paspauskite. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug 20 min.

Išplakite kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų, įmaišykite grietinėlę. Pilkite citrinų sultis ir berkite tarkuotą citrinos žievelę. Paruoštą įdarą pilkite ant pyrago pagrindo ir kepkite dar maždaug 30–35 min. Iškeptą pyragą palikite visiškai atvėsti (geriausia šaldytuve), kad įdaras sustingtų. Prieš tiekdami, pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker