Kivių marmeladas su apelsinais

Kivių marmeladas su apelsinais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Apie 1 kg kivių (850 g vaisių masės)
1 apelsinas
1 citrina
1 kg uogienių cukraus
20 ml apelsinų likerio

1. Kivius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.

2. Išspauskite apelsino ir citrinos sultis.

3. Kivius, apelsinų ir citrinų sultis kartu su cukrumi supilkite į nerūdijančio plieno puodą.

4. Masę užvirkite ir dar pavirkite 2 minutes.

5. Puodą nukelkite nuo viryklės. Įpilkite apelsinų likerio.

6. Nugraibykite putas ir 5 minutes maišykite masę, kol vaisiai atsiskirs.

7. Marmeladą supilkite į šiltus stiklainius ir laikykite šaltai. Šaldytuve laikomą marmeladą tinka vartoti ne ilgiau kaip 6 mėnesius.

Receptą sukūrė

Dansukker