Kiaušinio lizdelis

12 vienetu
Kiaušinio lizdelis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

50 g mielių
50 g skysto margarino
3 dl pieno
1/2 dl „Dansukker” smulkaus cukraus
1 arbatinis šaukštelis druskos
1/2 dl ruginių miltų
apie 7 dl kvietinių miltų

Aptepimui
kiaušinis

Papuošimui
2 ml sezamo sėklų

Susmulkinkite mieles inde. Pašildykite pieną iki 30° C ir užpilkite juo mieles. Maišykite tol, kol mielės ištirps.

Sudėkite cukrų, druską, margariną ir ruginius miltus. Tada po truputį įmaišykite kvietinius miltus tol, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Palikite kilti po rankšluosčiu 30 minučių.

Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite. . Padalinkite į 12 vienodų gabaliukų, kuriuos suvyniokite bandelių forma. Kiekvienos bandelės vidury padarykite skylę. Apie skylę apkarpykite bandeles kaip kasas. Pakildinkite dar 30 minučių. Pašaukite į 225° C orkaitę.

Aptepkite bandelių vainikėlius išplaktu kiaušiniu. Apibarstykite sezamo sėklomis. Kiaušinius virkite 1 minutę. Tada įdėkite kiaušinius į bandelės skylę. Kiaušinių lizdelius orkaitės viduryje dar kepkite apie 12 minučių.

Patiekiama kaip duona.

Apkarpykite spalvotą ploną popierių ir įdėkite į skylę. Tada į popierių įdėkite išvirtą dažytą kiaušinį.

Receptą sukūrė

Dansukker