Kiaulienos filė su garstyčių padažu, svogūnais ir gryba

(4 porcijos)
Kiaulienos filė su garstyčių padažu, svogūnais ir gryba
(0)

500 g kiaulienos filė
8 askaloniniai česnakai
200 g pievagrybių
sviestas arba margarinas
druska, pipirai
2 valgomieji šaukštai dijon garstyčių
1 valgomasis šaukštas cukraus
200 ml grietinėlės
2 arbatiniai šaukšteliai peletrūno
200 g 38 % riebumo grietinės arba grietinėlės

1. Supjaustykite riekutėmis pievagrybius. Nulupkite svogūnus, pakepinkite riebaluose ir išimkite iš keptuvės. Supjaustykite filė 2 cm storio gabaliukais. Apkepkite juos riebaluose, pabarstykite druska ir pipirais.

2. Sudėkite į keptuvę svogūnus bei pievagrybius kartu su mėsa, supilkite grietinėlę, sudėkite garstyčias, cukrų ir peletrūną ir troškinkite ant lėtos ugnies 15 min. Sudėkite grietinę ir patroškinkite dar porą min.

3. Patiekiama kartu su salotomis, virtais ryžiais, makaronais arba bulvėmis bei virtomis daržovėmis, pvz., su pupelėmis ar brokoliais.