Kalėdų tortas

apie 12 gabaliukų
Kalėdų tortas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Biskvitui
400 g lazdynų riešutų
500 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
6 kiaušinių baltymai

Įdarui
150 g nesūdyto sviesto
200 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valg. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g juodojo šokolado (70 proc.)
1 apelsino žievelė
1 kiaušinio trynys

Užpilui
2 apelsinų sulčių
100 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo

Papuošti
1 apelsino žievelės

Smulkiai sumalkite riešutus. Išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Sumaišykite maltus riešutus su cukraus milteliais ir viską supilkite į kiaušinių plakinį. Nupieškite tris maždaug 20 cm skersmens apskritimus ant kepimo popieriaus ir išdėliokite ant jų riešutinius biskvitus. Kepkite orkaitėje 200 °C temperatūroje apie 30 minučių. Atvėsinkite ant grotelių.
 
Išsukite sviestą, cukraus miltelius ir vanilinį cukrų iki minkštos masės. Ištirpinkite šokoladą virš indo su vandeniu ir įpilkite į sviesto kremą. Įdėkite tarkuotą apelsino žievelę ir kiaušinio trynį. Kremą paskirstykite ant visų biskvitų ir iš jų suformuokite tortą. Tarkuota apelsino žievele papuoškite torto viršų.
 
Sumaišykite apelsinų sultis su sirupu ir virkite, kol jų iki pusės sumažės. Užpilą patiekite su tortu. Tortas tinka ne tik Kalėdoms, bet ir visus metus.

Receptą sukūrė

Dansukker