Kalėdiniai keksiukai

apie 25 mažus keksiukus 1 valanda + 1 diena
Kalėdiniai keksiukai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 50 g margarino
  • 3 šaukštai pieno
  • 75 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ arba cukranendrių cukraus „Demerara“
  • 1 kiaušinis
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštas bulvių krakmolo
  • 125 ml miltų
  • 1 1/2 šaukštelio imbierinės tešlos prieskonių

Papuošimui

  • 150 g natūralaus grietinėlės sūrio „Philadelphia“
  • 100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
  • 3 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • šviežių braškių

Ištirpinkite margariną ir įpilkite pieno. Pakaitinkite, bet neleiskite užvirti. Kiaušinį lengvai paplakite su cukrumi. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, bulvių krakmolą ir prieskonius, tuomet pamažu pilkite į kiaušinio plakinį, kaitaliodami su pienu.

Jeigu tešlą per naktį palaikysite šaldytuve, jūsų keksiukai bus gražios smailios formos (įdarą dėkite tik prieš kepdami).
Šaukštu tešlą sudėkite į popierinius krepšelius kepimo skardoje arba į keksiukų kepimo indą. Kepkite apie 12 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 225 °C temperatūroje.

Kartu išplakite sūrį, cukraus miltelius ir citrinos sultis. Ant keksiukų išbarstykite cukraus miltelių žiedelius. Pašalinkite braškių kotelius ir ant kiekvieno keksiuko uždėkite po braškę. Braškes pabarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker