Juodųjų serbentų marmeladas

2 val.
Juodųjų serbentų marmeladas
Įvertinimas: (1 ats.)

Sudedamosios dalys

2 l sunokusių juodųjų serbentų
1 l vandens
2 kg smulkaus cukraus

Nuskinkite serbentų kotelius. Suberkite uogas į puodą, pripildytą vandens, virkite 15 minučių. Puodą nukelkite nuo viryklės. Po truputį, neskubėdami suberkite cukrų. Nuolat maišykite masę tol, kol cukrus ištirps, o marmeladas atšals. Išpilstykite į šaltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.

Greitai paruošiamas juodųjų serbentų marmeladas
Vietoj smulkaus cukraus naudokite uogienėms skirtą uogienių cukrų. Uogas suberkite į vandenį, virkite 10 minučių. Suberkite uogienėms skirtą cukrų ir virkite dar 5 minutes. Puodą nukelkite nuo viryklės. Nugraibykite putas. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaltai.

Receptą sukūrė

Dansukker