Itališki skrebučiai su marinuotomis krevetėmis

4 porcijos
Itališki skrebučiai su marinuotomis krevetėmis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

2 šaukštai rapsų aliejaus
1 šaukštas baltojo vyno acto
1 šaukštelis „Dansukker“ cukraus miltelių
1/2 kg krevečių be kiautų
2 svogūnų laiškai
1 pomidoras
1 česnako skiltelė
1–2 prancūziškos bandelės

Papuošti
krapų  

Inde sumaišykite aliejų, actą ir cukraus miltelius. Nuplaukite krevetes ir sudėkite jas į marinatą. Nuplaukite svogūnų laiškus ir supjaustykite plonais žiedeliais. Apiplikykite pomidorą verdančiu vandeniu ir nulupkite. Supjaustykite pomidorą mažais kubeliais. Sumaišykite svogūnų žiedelius ir smulkintą pomidorą su krevetėmis. Nulupkite ir susmulkinkite česnako skiltelę. Suraikykite duoną riekelėmis ir apskrudinkite. Ką tik apskrudintas riekeles ištrinkite česnakais. Krevetes sudėkite ant riekelių. Papuoškite krapais. Patiekite iš karto.

Receptą sukūrė

Dansukker