Itališkas desertas „Panna cotta“ su apelsinų padažu

6 asmenims
Itališkas desertas „Panna cotta“ su apelsinų padažu
Įvertinimas: (0 ats.)

Sudedamosios dalys

600 ml grietinėlės
50 g kokoso drožlių
12 ml želatinos
15 g „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile
5 g smulkiai supjaustytos aitriosios paprikos
2 raudonųjų apelsinų

Apelsinų padažas
500 ml raudonųjų apelsinų sulčių
30 g „Dansukker” cukraus miltelių
5 g bulvių krakmolo

Papuošti
Žaliosios citrinos žievelės


Į prikaistuvį supilkite grietinėlę, suberkite kokoso drožles, aitriąsias paprikas, cukrų ir viską virkite 30 sek. Į gautą masę suberkite želatiną ir vanilinį cukrų. Gautą masę išpilstykite į 6 formeles ir atšaldykite. Nulupkite apelsinus ir supjaustykite skiltelėmis
Į apelsinų sultis suberkite cukraus miltelius ir užkaitinkite iki virimo. Su nedideliu kiekiu sulčių gerai išsukite bulvių krakmolą ir supilkite į visas sultis. Maišykite, kol sutirštės, ir atšaldykite. Desertą sudėkite į lėkštę, aplink išdėliokite apelsinų skilteles, o ant viršaus užpilkite padažą. Puoškite žaliųjų citrinų žievelėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker