Itališka duona „Focaccia“

15–18 vienetų
Itališka duona „Focaccia“
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

400 ml vandens
25 g mielių
50 ml alyvuogių aliejaus
2 arbat. šaukšt. druskos
1 valg. šaukšt. „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
50–100 ml šviežių prieskoninių žolelių, pvz., raudonėlių, čiobrelių ar bazilikų
250 ml kietųjų kviečių miltų
apie 60 ml natūraliai maltų kvietinių miltų

Užpilti ir papuošti
50 ml alyvuogių aliejaus
1 trinta česnako skiltelė
10 gabaliukais supjaustytų saulėje džiovintų pomidorų
15–18 perpus perpjautų juodų alyvuogių
25 ml itališkų pušų sėklų
1 valg. šaukšt. druskos

Jums prireiks virtuvinio kombaino, nes duonos gaminimas užima daug laiko.

Mieles susmulkinkite tešlai skirtame dubenyje, užpilkite vandeniu ir sirupu. Maišykite, kol ištirps. Įberkite miltus ir prieskonius. Tešlą maišykite maišytuvu apie 2–3 minutes nedideliu greičiu. Įpilkite aliejų ir maišykite dar 10 minučių. Įberkite druską ir maišykite tešlą dideliu greičiu, kol tešla pakils iki dubens kraštų – apie 5–8 minutes.

Kepimo skardą ištepkite alyvuogių aliejumi ir įdėkite tešlą. Tešlos paviršių ištepkite alyvuogių aliejumi ir uždenkite maistine plėvele. Palikite dviem valandoms. Išimkite tešlą ant stalo ir supjaustykite į tris dalis išilgai, tada kiekvieną dalį supjaustykite į 5 ar 6 vienodo dydžio gabaliukus. Sudėkite į skardą, padengtą kepimo popieriumi. Alyvuogių aliejų sumaišykite su trintais česnakais. Pirštais įspauskite tešloje duobutes ir ištepkite aliejumi. Ant kiekvieno tešlos gabaliuko padėkite po dvi alyvuogių puseles ir po keletą pomidorų gabaliukų. Pabarstykite itališkų pušų sėklomis ir druska.
Skardą įdėkite į 250 °C orkaitę ir gerai apipurkškite vandeniu. Kepkite 8 minutes. Palikite atvėsti ant grotelių. Itališką duoną „Focaccia“ galima šaldyti. Šaldytą duoną prieš patiekiant galima per kelias minutes pašildyti orkaitėje.

 

Receptą sukūrė

Dansukker