Imbieriniai sausainiai

2,5-3 valandos
Imbieriniai sausainiai
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

    Imbierinė tešla

    • 200 g sviesto
    • 200 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 280 g „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
    • 1 kiaušinis
    • 1,5 šaukštelio sodos
    • 2 šaukšteliai maltų gvazdikėlių
    • 1 šaukštelis malto imbiero
    • 1 šaukštelis malto cinamono
    • apie 480 g paprastų miltų

    Lipdymo medžiaga

    • 270 g ištirpinto „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

    Glajus papuošti

    • 1 kiaušinio baltymas
    • 2 ml acto
    • 240 g „Dansukker“ cukraus miltelių

    Ištirpinkite sviestą, cukrų ir auksaspalvį sirupą. Maišykite, kol atvės.

    Įmaišykite kiaušinio baltymą, nedideliame vandens kiekyje ištirpintą sodą ir prieskonius.

    Suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Palikite pastovėti per naktį.

    Ištraukite tešlą iš šaldytuvo ir leiskite jai truputį sušilti prieš kočiodami.

    Kočiokite tešlą ant kepimo popieriaus, kol bus maždaug 3 mm storio. Išpjaukite norimą formą ir pašalinkite nereikalingą tešlą.
    Parisiųsti žibinto šabloną »
    Parisiųsti namelio šabloną »

    Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 5–7 min. 175 °C įkaitintoje orkaitėje. Jei reikia, ištiesinkite kraštus ir leiskite atvėsti.

    Prikaistuvyje ištirpintu cukrumi sulipdykite žibintus (nedidelius namelius). Saugokitės, kad nenusidegintumėte. Palikite sustingti.

    Kol sulipdyti žibintai stingsta, paruoškite glajų. Elektriniu plaktuvu plakite visas glajaus sudedamąsias dalis, kol gausite tirštą masę. Supilkite į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius.

    Receptą sukūrė

    Dansukker