Imbieriniai meduoliai

30 minučių + 1 diena
Imbieriniai meduoliai
Įvertinimas: ( 1 ats.)

Sudedamosios dalys

  • 200 g sviesto arba margarino
  • 225 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 280 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
  • 1 didelis kiaušinis
  • 2 arbatiniai šaukšteliai maltų gvazdikėlių
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų imbierų
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 1,5 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos
  • 480 g kvietinių miltų

Glajus

  • 240 g „Dansukker“ cukraus miltelių
  • 1 kiaušinio baltymas arba 1-2 šaukštai vandens

Praleiskite puikų laiką su vaikais kepdami žavius meduolius, kuriais galėsite papuošti ir savo kalėdinę eglutę! Naudokite įvairias formas, kurių galite parsisiųsti čia, ar pasiruoškite savo formas. Iškepę meduolius, kvieskite vaikus glajumi dekoruoti meduolių!

Ištirpinkite sviestą, cukrų „Panevėžio Plius“ ir auksaspalvį sirupą. Palikite mišinį atvėsti. Į atvėsusį mišinį įmaišykite plaktą kiaušinį, prieskonius ir sodą. Suberkite miltus, išminkykite tešlą ir palikite ją per naktį. Iškočiokite tešlą ir formelėmis išspauskite meduolius. Kepkite apie 8 minutes 200 °C temperatūroje.

Maišykite visas glajaus sudedamąsias dalis, kol mase taps vientisa ir standi. Glajumi dekoruokite meduolius.

Receptą sukūrė

Dansukker