Gyvūnų sausainiai

apie 40 vienetų
Gyvūnų sausainiai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

400 ml kvietinių miltų
200 g sviesto arba margarino
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 arbatinis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 kiaušinio trynys

Glajus
500 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valgomasis šaukštas ištirpinto margarino
1–2 valgomieji šaukštai vandens
valgomieji dažai

Sumaišykite visas tešlos sudedamąsias dalis. Palikite tešlą vėsioje vietoje (šaldytuve) maždaug 30 minučių. Iškočiokite tešlą iki 3 mm storio. Supjaustykite sausainius naudodami formelę ar pavyzdį. Padėkite juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite 225 °C orkaitėje apie 10 minučių. Sumaišykite cukraus miltelius, margariną ir vandenį iki vientisos masės. Padalykite glajų į atskiras stiklines ir įdėkite skirtingų dažų. Papuoškite sausainius glajumi. Palikite išdžiūti ant grotelių.

Receptą sukūrė

Dansukker