Grietinėlės desertas „Panna cotta“ su braškių sirupu

4 porcijos
Grietinėlės desertas „Panna cotta“ su braškių sirupu
(0 )

Sudedamosios dalys

500 ml grietinėlės
100 g „Dansukker“ želės cukraus „Multi“
15 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Sirupui
250 g braškių
300 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
10 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių


Puode sumaišykite grietinėlę, želės cukrų „Multi“ bei vanilinį cukrų. Užvirę mišinį pavirkite pusę minutės. Supilstykite į nedidelius indelius arba stiklines. Pastatykite į šaldytuvą. Braškes nuplaukite, nuskabykite ir perpjaukite pusiau. Puode sumaišykite braškes, šviesųjį sirupą, cukraus miltelius bei citrinų sultis ir pavirinkite 3-4 minutes. Palikite atvėsti. Nukoškite. Išverskite „Panna cotta“ desertus ant nedidelių desertinių lėkštelių. Apšlakstykite nedideliu braškių sirupo kiekiu.

Receptą sukūrė

Dansukker