Glazūruoti lašišų iešmai

4 porcijos

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

400–600 g lašišų filė
200 g didelių nuluptų krevečių
druska
pipirai
2 valg. šaukšt. aliejaus
mediniai iešmai

Glazūra
1–2 valg. šaukšt. smulkiai supjaustytų bazilikų
1 citrinos sultys
50 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1–2 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų padažo (pvz., „Sambal Oelek“)

Žolelių sviestas
75 g sviesto
1 valg. šaukšt. smulkiai supjaustytų krapų
1 valg. šaukšt. smulkiai supjaustytų bazilikų
1 valg. šaukšt. smulkiai supjaustytų petražolių
1 valg. šaukšt. smulkiai sutarkuotų citrinų žievelių
1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ cukraus miltelių

Gaminimo eiga

Sumaišykite žolelių sviestą. Suformuokite ritinį arba konditeriniu švirkštu suskirstykite į dalis, padėkite į šaldytuvą iki pateikimo. Glazūrą sumaišykite puode ir kaitinkite iki užvirimo. Supjaustykite lašišą dideliais kubeliais. Suverkite lašišų gabalėlius ir krevetes ant medinių iešmų. Apiberkite druska ir pipirais. Ištepkite iešmus aliejumi ir kepkite ant grotelių 6–7 minutes. Ištepkite iešmus glazūra ir kepkite dar porą minučių.

Sudėkite iešmus ant lėkščių ir apipilkite likusia glazūra. Pateikite patiekalą su, pvz., virtomis bulvėmis, salotomis, pomidorais, citrinomis ir žolelių sviestu.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykiniai skanėstai „Rocky Road“

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.