Glazūruoti lašišų iešmai

4 porcijos
Glazūruoti lašišų iešmai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

400–600 g lašišų filė
200 g didelių nuluptų krevečių
druska
pipirai
2 valg. šaukšt. aliejaus
mediniai iešmai

Glazūra
1–2 valg. šaukšt. smulkiai supjaustytų bazilikų
1 citrinos sultys
50 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
1–2 arbat. šaukšt. aitriųjų paprikų padažo (pvz., „Sambal Oelek“)

Žolelių sviestas
75 g sviesto
1 valg. šaukšt. smulkiai supjaustytų krapų
1 valg. šaukšt. smulkiai supjaustytų bazilikų
1 valg. šaukšt. smulkiai supjaustytų petražolių
1 valg. šaukšt. smulkiai sutarkuotų citrinų žievelių
1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ cukraus miltelių

Sumaišykite žolelių sviestą. Suformuokite ritinį arba konditeriniu švirkštu suskirstykite į dalis, padėkite į šaldytuvą iki pateikimo. Glazūrą sumaišykite puode ir kaitinkite iki užvirimo. Supjaustykite lašišą dideliais kubeliais. Suverkite lašišų gabalėlius ir krevetes ant medinių iešmų. Apiberkite druska ir pipirais. Ištepkite iešmus aliejumi ir kepkite ant grotelių 6–7 minutes. Ištepkite iešmus glazūra ir kepkite dar porą minučių.

Sudėkite iešmus ant lėkščių ir apipilkite likusia glazūra. Pateikite patiekalą su, pvz., virtomis bulvėmis, salotomis, pomidorais, citrinomis ir žolelių sviestu.

Receptą sukūrė

Dansukker