Gervuogių ledai

Maždaug 6–8 vnt. 30 minučių
Pripildykite savo šaldiklį gervuogių ledais ant pagaliuko! Naminiai gervuogių ledai puikiai tinka visoms progoms. Tai nuostabus desertas puodeliui prie popietinės arbatos ar kavos. Ledus papuoškite ištirpdytu šokoladu.
Gervuogių ledai
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

  • 400 g gervuogių
  • 95 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 4 kiaušinių tryniai
  • 200 ml pieno
  • 150 ml plakamosios grietinėlės
  • 140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Papuošimui

  • 100 g baltojo arba juodojo šokolado

Gervuoges nuplaukite ir pavirkite su 50 g cukraus maždaug 3 minutes. Perkoškite į dubenį per tankų sietelį. Dubenyje turėtų būti tik cukrus ir gervuogių sultys. Padėkite į šalį.

Dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius ir likusį cukrų. Prikaistuvyje užvirinkite pieną, grietinėlę ir šviesųjį sirupą. Į karšto pieno mišinį įplakite kiaušinių plakinį. Supilkite gervuogių gėrimą. Perkoškite per smulkų sietelį. Palikite atvėsti.

Mišinį supilkite į ledų formeles su lazdelėmis. Palaikykite šaldiklyje bent 5 valandas.

Garuose ištirpinkite šokoladą. Palikite atvėsti. Ledus papuoškite šokoladu ir padėkite atgal į šaldiklį.

Receptą sukūrė

Dansukker