Gardus meniu

(4 porcijos)
Gardus meniu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Pomidorų plokštainis
75 g sviesto arba margarino
75 g grūdėtos varškės
132 g kvietinių miltų

Įdarui:
24 vynuoginiai pomidorai
2 kiaušiniai
200 ml grietinėlės
80 g tarkuoto sūrio
1/4 šaukštelis karčiųjų pipirų
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos

Makaronai su graikinių riešutų padažu
300 g makaronų
vandens
druskos
1 šaukštas sviesto arba margarino

Padažui:
75 g susmulkintų graikinių riešutų
25 g sviesto arba margarino
2 česnako skiltelės (išspausti)
200 ml grietinėlės
1/2 šaukštelis druskos
1/4 šaukštelio karčiųjų pipirų
1 šaukštelis cukraus
50 g smulkiai supjaustytų petražolių

Papuošimui:
šviežių žalumynų
šparagai
melionas

Ledai su cinamonu ir šiltomis obuolių sultimis
2 kiaušiniai (pasterizuoti)
70 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
200 ml grietinėlės

obuolių sultims:
100 ml vandens
100 ml koncentruotų obuolių sulčių
70 g cukraus
1 obuolys

Pomidorų plokštainis
1. Užmaišykite tešlą. Sudėkite ją į keturias formeles arba į vieną didelę formą. Pabadykite tešlą šakute ir palaikykite šaldytuve 30 min. Kepti 10 min. (didelėje formoje) arba 5 min. (mažose formelėse) iki 200°C įkaitintoje orkaitėje.

2. Į formą (ar formeles) sudėkite pomidorus. Sumaišykite kitus ingredientus ir užpilkite ant pomidorų.

3. Kepti 15–20 min. Valgyti šiltą.


Makaronai su graikinių riešutų padažu
1. Inde skirtame troškinti orkaitėje ištirpdykite riebalus. Sudėkite česnaką ir graikinius riešutus, truputį pakepinkite. Supilkite grietinėlę, įdėkite druskos, pipirų bei cukraus ir virkite ant lengvos ugnies, kol padažas sutirštės. Sudėkite petražoles ir sumaišykite.

2. Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės. Nupylę vandenį sudėkite riebalus. Gerai išmaišykite. Makaronus sudėkite į 4 lėkštes ir užpilkite šiltu padažu. Papuoškite petražolėmis, šparagais bei melionais.

Ledai su cinamonu ir šiltomis obuolių sultimis
1. Sumaišykite įmuštus kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų bei cinamoną ir gerai išplakite mikseriu.

2. Kitame inde išplakite grietinėlę ir sukrėskite ją į indą su plaktais kiaušiniais. Supilkite į formą ir palaikykite šaldiklyje 4–5 val.

3. Sumaišykite cukrų, vandenį ir koncentruotas obuolių sultis ir užvirkite. Nuluptą obuolį supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į sultis.

4. Šiltas sultis išpilstykite į 4 lėkštes. Supjaustykite ledus į 4 dalis ir sudėkite juos ant sulčių.

Iškart patiekite ant stalo.

Receptą sukūrė

Dansukker