Sudedamosios dalys
75 g sviesto arba margarino
75 g grūdėtos varškės
132 g kvietinių miltų
Įdarui:
24 vynuoginiai pomidorai
2 kiaušiniai
200 ml grietinėlės
80 g tarkuoto sūrio
1/4 šaukštelis karčiųjų pipirų
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
Makaronai su graikinių riešutų padažu
300 g makaronų
vandens
druskos
1 šaukštas sviesto arba margarino
Padažui:
75 g susmulkintų graikinių riešutų
25 g sviesto arba margarino
2 česnako skiltelės (išspausti)
200 ml grietinėlės
1/2 šaukštelis druskos
1/4 šaukštelio karčiųjų pipirų
1 šaukštelis cukraus
50 g smulkiai supjaustytų petražolių
Papuošimui:
šviežių žalumynų
šparagai
melionas
Ledai su cinamonu ir šiltomis obuolių sultimis
2 kiaušiniai (pasterizuoti)
70 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis malto cinamono
200 ml grietinėlės
obuolių sultims:
100 ml vandens
100 ml koncentruotų obuolių sulčių
70 g cukraus
1 obuolys
Gaminimo eiga
Pomidorų plokštainis
1. Užmaišykite tešlą. Sudėkite ją į keturias formeles arba į vieną didelę formą. Pabadykite tešlą šakute ir palaikykite šaldytuve 30 min. Kepti 10 min. (didelėje formoje) arba 5 min. (mažose formelėse) iki 200°C įkaitintoje orkaitėje.
2. Į formą (ar formeles) sudėkite pomidorus. Sumaišykite kitus ingredientus ir užpilkite ant pomidorų.
3. Kepti 15–20 min. Valgyti šiltą.
Makaronai su graikinių riešutų padažu
1. Inde skirtame troškinti orkaitėje ištirpdykite riebalus. Sudėkite česnaką ir graikinius riešutus, truputį pakepinkite. Supilkite grietinėlę, įdėkite druskos, pipirų bei cukraus ir virkite ant lengvos ugnies, kol padažas sutirštės. Sudėkite petražoles ir sumaišykite.
2. Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės. Nupylę vandenį sudėkite riebalus. Gerai išmaišykite. Makaronus sudėkite į 4 lėkštes ir užpilkite šiltu padažu. Papuoškite petražolėmis, šparagais bei melionais.
Ledai su cinamonu ir šiltomis obuolių sultimis
1. Sumaišykite įmuštus kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų bei cinamoną ir gerai išplakite mikseriu.
2. Kitame inde išplakite grietinėlę ir sukrėskite ją į indą su plaktais kiaušiniais. Supilkite į formą ir palaikykite šaldiklyje 4–5 val.
3. Sumaišykite cukrų, vandenį ir koncentruotas obuolių sultis ir užvirkite. Nuluptą obuolį supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į sultis.
4. Šiltas sultis išpilstykite į 4 lėkštes. Supjaustykite ledus į 4 dalis ir sudėkite juos ant sulčių.
Iškart patiekite ant stalo.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.