Gardus kardamono biskvitas

8 porcijos 1,5 val. + 3 val. šaldiklyje
Gardus kardamono biskvitas yra nepaprastai skanūs ir traškūs. Be to, šie sausainiai puikiai dera prie šaldyto jogurto ar vanilinių ledų. Čia mes siūlome ypatingą dribsnių sausainių su kardamonu ir citrusinių vaisių salotomis šventinį receptą.
Gardus kardamono biskvitas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Šaldytas jogurtas

    • 600 ml natūralaus jogurto (10 % riebumo)
    • 60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 140 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

    Žaliųjų citrinų sirupas

    • 2 žaliųjų citrinų sultys (apie 3 šaukštai)
    • 3 šaukštai „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

    Kardamono biskvitas

    • 50 g sviesto
    • 6 šaukštai „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
    • 4 šaukštai miltų
    • 1 šaukštelis malto kardamono

    Citrusinių vaisių salotos

    • 2 greipfrutai
    • 2 apelsinai
    • 2 raudonieji apelsinai

    Papuošimui

    • 1 granatas
    • Mėtų

    Pradėkite nuo šaldyto jogurto. Visus ingredientus sumaišykite, kol tešloje neliks gumuliukų, ir supilkite į formą. Palaikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 3 val.

    Paruoškite žaliųjų citrinų sirupą: užvirkite citrinų sultis su cukrumi „Panevėžio Plius“. Virinkite tol, kol cukrus ištirps ir sirupas šiek tiek sutirštės. Palikite atvėsti.

    Tuo tarpu paruoškite kardamono biskvitą. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.

    Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Suberkite nerafinuotą cukranendrių cukrų ir išmaišykite. Į prikaistuvį suberkite miltus ir kardamoną. Maišykite, kol neliks gumulėlių.

    Palaukite, kol atšals ir iš tešlos bus galima suformuoti kamuoliukus.

    Suvoliokite 16 mažų kamuoliukų, iš kurių vėliau suformuosite kriaukleles, arba 8 didelius, iš kurių galėsite suformuoti krepšelius. Kamuoliukus sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

    Kamuoliukus kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 8–10 min. Išėmę iš orkaitės palaukite 1 min., tada kamuoliukus peiliu švelniai nukrapštykite nuo popieriaus. Kamuoliukus suplokite į paplotėlius. Didesnius kamuoliukus galite suploti stiklinės dugnu. Palikite atvėsti.

    Prieš patiekdami nulupkite ir supjaustykite vaisius ir išdėliokite 8 lėkštėse. Į kiekvieną lėkštę įdėkite kardamono biskvito paplotėlį, ant jo – šaukštą šaldyto jogurto.

    Vaisius ir jogurtą užpilkite žaliųjų citrinų sirupu. Kiekvienoje lėkštėje išdėliokite obuolių griežinėlius. Papuoškite mėtomis.

    Receptą sukūrė

    Dansukker