Figų keksiukai

Apie 20 keksiukų 50 minučių
Figų keksiukai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 250 g kambario temperatūros sviesto
  • 95 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1,5 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 270 g paprastų miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 žiupsnelis druskos
  • Figų marmelado

Plakite sviestą, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų, kol pasidarys šviesi ir puri masė.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Atsargiai supilkite į sviesto, nerafinuoto cukranendrių cukraus ir vanilinio cukraus mišinį.

Mišinį supilkite į 20 nedidelių keksiukų formelių ir mišinio viduryje miltuotu pirštu įspauskite nedidelę duobutę.

Duobutę pripilkite figų marmeladu.

Kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės 14–16 min. 200 °C įkaitintoje orkaitėje, kol keksiukai lengvai paruduos. Keksiukus ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.

Receptą sukūrė

Dansukker