Figų ir pomidorų pagardas

Figų ir pomidorų pagardas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

500 g pomidorų, supjaustytų mažais gabalėliais
4-5 šviežios arba džiovintos figos, kiekviena perpjauta į 4 skilteles
1 džiovintas čili pipiras
2,5 cm šviežio smulkiai pjaustyto imbiero
1 šaukštelis anyžiaus sėklų, kmynų ir garstyčių mišinio
50 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukštas alyvų aliejaus
1 skiltelė kapoto česnako
0,5 šaukštelio druskos

Į įkaitintą aliejų įdėkite čili pipirą, pjaustytą imbierą, prieskonių mišinį ir česnaką. Keletą sekundžių maišykite, tada įdėkite pomidorus ir suberkite cukrų. Troškinkite ant mažos ugnies, be dangčio, maždaug 15 min., kol masė taps tiršta. Tada įdėkite figas ir troškinkite dar 5 min. Galite tiekti tiek šiltą, tiek šaltą. Jei naudojate džiovintas figas, jas reikia dėti kartu su pomidorais.

Receptą sukūrė

Dansukker