Duona su ruduoju drėgnuoju cukrumi „Farinu“

4 vienetai
Duona su ruduoju drėgnuoju cukrumi „Farinu“
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

50 g mielių
1200 ml drungno vandens
300 g „Dansukker“ cukraus „Farino“
1 valg. šaukšt. druskos
150 ml grikių dribsnių
900 ml sijotų rugių miltų
apie 1600 ml kvietinių miltų

Susmulkinkite mieles dideliame inde. Įpilkite vandenį ir maišykite, kol mielės ištirps. Sudėkite cukrų „Fariną“, druską ir grikių dribsnius. Tada po truputį įmaišykite sijotus ruginius miltus, tada kvietinius miltus, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 20 minučių. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite, kol bus elastinga. Padalykite tešlą į keturias vienodo storio dalis ir suformuokite iš jų pailgus kepalus. Sudėkite kepalus į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Iš kepimo popieriaus iškirpkite juosteles ir padėkite jas tarp kepalų, kad šie nesuliptų. Palikite kilti 20–30 minučių. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 200 °C temperatūroje apie 40 minučių.

Receptą sukūrė

Dansukker