Duona su Parmezano sūriu ir raudonėliais

Duona su Parmezano sūriu ir raudonėliais
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

50 g mielių saldžiai tešlai
300 ml drungno pieno
100 g ištirpinto arba skysto margarino
800 g kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis druskos
3 valgomieji šaukštai rudojo cukraus
100 g tarkuoto „Parmezano“ sūrio
1 valgomasis šaukštas raudonėlių

Duonai aptepti naudojamas ištirpintas arba skystas margarinas.

Sudėkite mieles į indą ir ištrinkite. Supilkite pieną, margariną, suberkite druską bei cukrų ir maišykite, kol mielės ištirps.

Suberkite miltus ir raudonėlius, įdėkite 2/3 sūrio ir viską išmaišykite (maišykite tol, kol tešla pasidarys minkšta). Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20-30 min. kilti.

Išverskite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, gerai išminkykite ir supjaustykite į 20 gabalėlių.

Kiekvieną tešlos gabalėlį suformuokite kaip pailgą bandelę. 14 bandelių (po dvi) sudėkite į riebalais išteptą pailgą kepimo formelę ir aptepkite margarinu. Tada ant viršaus į tarpus sudėkite likusias bandeles ir aptepkite margarinu. Užberkite likusį „Parmezano“ sūrį. Po to tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20-30 min. kilti.

Nustatykite 180° temperatūrą ir maždaug 40 min. kepkite apatinėje orkaitės dalyje. Iškepusią duoną 5 min. palikite aušti formelėje, po to padėkite ant grotelių, uždenkite rankšluosčiu, kad atvėstų.

Receptą sukūrė

Dansukker