Dribsniai Granola

Maždaug 1 litras 40 minučių
Praskaidrinkite savo pusryčius namine granola vietoj įprastinių muesli dribsnių. Granolą pasigaminkite iš migdolų ir lazdynų riešutų, moliūgų ir saulėgrąžų sėklų, rugių dribsnių. Tokia granola - puiki dienos pradžia.
Dribsniai Granola
(0)

  • 30 g migdolų
  • 30 g lazdynų riešutų
  • 75 g saulėgrąžų sėklų
  • 175 g avižinių dribsnių
  • 120 g avižinių arba rugių dribsnių
  • 80 g moliūgų sėklų
  • 60 g linų sėmenų
  • 100 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 100 ml rapsų aliejaus
  • 150 ml vandens
  • 40 g kokosų drožlių

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C.

Į smulkintuvą sudėkite migdolus, lazdynų riešutus ir saulėgrąžų sėklas. Smulkinkite kelias sekundes. Tada ant kepimo skardos supilkite visus sausus produktus, išskyrus kokosų drožles (jas sudėsite vėliau). Supilkite šviesųjį sirupą, aliejų ir vandenį. Gerai išmaišykite.

Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 20 min. Per tą laiką masę pamaišykite bent 3 kartus.

Dribsnius išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Sudėkite kokosų drožles ir išmaišykite. Laikykite stikliniame dubenyje su dangteliu.