Didžiųjų greipfrutų ir apelsinų marmeladas

Didžiųjų greipfrutų ir apelsinų marmeladas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

1 didysis greipfrutas (600–700 g)
4 apelsinai
125 ml šalto vandens
1 kg uogienių cukraus

Vaisius nuplaukite šiltu vandeniu. Didžiuosius greipfrutus supjaustykite, pirmiausiai į ketvirčius, tada plonomis pailgomis skiltelėmis. Apelsinus supjaustykite plonomis skiltelėmis. Vaisius sudėkite į puodą, įpilkite vandens. Pastatykite šaltai iki kitos dienos.

Puodą pastatykite ant viryklės, ant silpnos ugnies dangčiu uždengtame puode virkite apie 1 val. Suberkite cukrų. Atidengę puodą ant stiprios ugnies pavirkite 15 minučių. Puodą nukelkite nuo viryklės ir palikite pastovėti 15 minučių, tada marmeladą išpilstykite į išplautus stiklainius.

Laikykite šaltai.

Receptą sukūrė

Dansukker